eDokument i eRegistrator

Sign in

e860 -- resenje za el potpisivanje faktura 2430 Uloguj se  na  eDokument PoliSign… 

Aserta doo je društvo osnovano 2014 godine u Beogradu, sa ciljem da ponudi usko profilisan skup usluga primenjenih Informacionih tehnologija u Srbiji. Projekat eDokument je inicijativa da se korišćenje elektronskog dokumenta i digitalnog potpisa popularizuje i učini dostupno (tehnološki i finansijski) svim fizičkim i pravnim licima u Srbiji.

Tehnike potpisivanja

Od trenutka kada sertifikaciono telo izda karticu ili USB sa kvalifikovanim sertifikatom, više ne postoje prepreke da se elektronski dokumenti digitalno potpišu. Digitalni potpis kvalifikovanim sertifikatom i uz korišćenje vremenskog žiga se može izvesti besplatnim softverom Adobe Reader, od verzije 11. Uz minimalna podešavanja ste spremni da počnete!

Mi Vam nudimo rešenje za masovno potpisivanje, adresiranje, slanje i potvrdu isporuke elektronskih dokumenata.

Zakonski okvir

Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o elektronskom dokumentu, Zakon o elektronskom potpisu zajedno sa objavljenim pravilnicima u potpunostu regulišu ovu oblast u Srbiji.

Ideja koja je u delo sprovedena kroz niz Zakona, Propisa i tumačenja, najbolje je oslikana u jednom stavu Zakona o elektronskom dokumentu: “Elektronskom dokumentu ne može se osporiti punovažnost ili dokazna snaga samo zato što je u elektronskom obliku.” (Zakon o elektronskom dokumentu, član 4, stav 1)

Transport dokumenata – mogućnosti

kamion

Slanje putem email sistema, ili na nekom nosaču podataka (USB, CD i sl) je potpuno legitimno, kao što je legitimno klasično pismo uručiti lično.

 

Postojanje “informacionog posrednika” koje zakon predviđa treba da omogući uspostavljanje svih funkcija klasične pošte u digitalnom svetu, ali i da obezbedi neke nove mogućnosti.

Mi Vam nudimo rešenje kojim je moguće:

 

  • automatsko adresiranje dokumenata koji se šalju
  • centralizovano izveštavanje o svim poslatim dokumentima i statusima (poslat, primljen, obostrano potpisan)
  • garantovani prenos u IT sistem primaoca i povratnu poruku o isporuci
  • povratak obostrano potpisanog dokumenta ukoliko ga primalac potpiše sa svoje strane.
  • po želji se može aktivirati usluga arhiviranja svih poslatih dokumenata na period od 5 ili više godina

 

Unapredite procese

Sem direktnih materijalnih ušteda i ekološki prihvatljivog načina rada, uz eDokument PoliSign  transformišete Vaše poslovne procese koji postaju efikasniji i lakši za praćenje i kontrolu.

eDokument PoliSign vs klasično poslovanje

 

procesi-e-fakture1

 

 

Za sve detalje u vezi  eDokument PoliSign usluge nas kontaktirajte na e-dokument@aserta.rs.

E-fakture u svetu

Elektronske fakture su u svetu u poslednjih nekoliko godina doživele veliku afirmaciju. Lideri su države latinske amerike gde je država prepoznala potencijal u ovakvom načinu poslovanja i direktno pogurala privredu da prihvati ovakav način rada. Trend je svuda da država vrši sve snažniji uticaj na privredu da prihvati ovakav način poslovanja.

mapa-sveta